4-6 JAAR

In 6 animatiefilmpjes maken leerlingen kennis met een varkentje dat een eigen knorkest begint. In elke aflevering van het verhaal wordt een nieuw dier met een ander instrument geïntroduceerd. Bij het verhaal hoort een knorkestlied dat elk thema langer wordt. Door speciale luister-, knutsel- en kleuroefeningen maken de leerlingen kennis met zes instrumenten.

Bij de leerlijn hoort een Knorkestblok met werkbladeren, een uitdrukvel met figuren per leerling, een handleiding voor leerkrachten, zestien grote figuren voor het gebruik in de klas, een praatplaat op posterformaat en digitale content, zoals filmpjes, luisterfragmenten en een interactief memoryspel.

Met de uitdrukfiguren koppelen de leerlingen verschillende vormen spelenderwijs aan muzikale tonen. Aan de hand van doe-opdrachten en klassikale oefeningen met de grote figuren worden leerlingen uitgedaagd om eigen ritmes te bedenken en na te spelen in de klas.

Op de website Metropole op School vindt u alles wat u nodig hebt bij de lessen, zoals filmpjes, liedjes en luisterfragmenten. Na bestelling van het lesmateriaal ontvangt u een mail met daarin een registratielink om toegang te krijgen tot de inhoud van de website.

AAN DE SLAG ALS

LEERLING LERAAR
Log in als leraar om de volledige site te gebruiken

JE BENT INGELOGD ALS:

Kies een thema om aan de slag te gaan met Metropole op School!

Alle thema's