6-8 JAAR

In zes werkboekjes en digitale lessen staat steeds een ander thema centraal en maak je kennis met muziek van het Metropole Orkest. In het eerste werkboekje Fantasie duik je in de wereld van heksen en reuzen en maak je kennis met muzikant Paul. Hij speelt klarinet en saxofoon in het Metropole Orkest. Bij het tweede werkboekje Mijn lijf ga je aan de slag met ritmes en leer je meer over het drumstel. Thema 3 is Dagje uit en gaat over de muziek die je onderweg of in een pretpark hoort. Ook leer je muzikante Arlia kennen. Zij speelt viool speelt in het orkest. In het boekje Zingen en swingen zing je musical-liedjes en maak je met de klas een eigen mini-musical. Bij thema 5 vlieg je Naar de maan. Op verschillende planeten wonen blaas-, strijk- en blaasinstrumenten. Bij het laatste thema Overal muziek leer je meer over muziek en dansen uit andere landen.

Bij ieder werkboekje kijk en luister je naar muziek, maak je muziek, leer je instrumenten kennen en voer je muzikale opdrachten uit. Op de site Metropole op School vind je alles wat je nodig hebt bij het maken van de werkboekjes, zoals filmpjes en luisterfragmenten. Daarnaast kun je op de site zelf muziek maken en een extra muziekopdracht doen. Ook kun je er terecht voor extra filmpjes, interessante weetjes, informatie over het Metropole Orkest en kun je online je mening geven en vragen stellen.

AAN DE SLAG ALS

LEERLING LERAAR
Log in als leraar om de volledige site te gebruiken

JE BENT INGELOGD ALS:

Kies een thema om aan de slag te gaan met Metropole op School!

Alle thema's