Aan de slag met Metropole op School
In de swingende leerlijn Metropole op School maken leerlingen uit groep 1 t/m 8 (leeftijdsgroep 4 t/m 12) kennis met de muziek van het Metropole Orkest. De leerlijn bestaat onder andere uit werkboekjes, een handleiding en online materialen, zoals filmpjes, luisterfragmenten, weetjes, verdiepingsopdrachten en quizzen.

De opdrachten zijn divers: leerlingen kijken en luisteren naar muziek, worden uitgedaagd om zelf mee te zingen en te spelen, bewegen op muziek, leren verschillende instrumenten en muziekstijlen kennen en maken opdrachten in hun werkboekjes. Als de leerlingen een werkboekje uit hebben, kunnen ze hun kennis testen in de digitale les. De leerlingen worden daar ook na de les verder uitgedaagd en vinden er extra filmpjes en achtergrondinformatie. Bij elk werkboekje worden in de digitale les nog extra verdiepingsopdrachten aangeboden.

Toegankelijk en laagdrempelig, ook voor leerkrachten
De handleiding is zo geschreven dat iedere leerkracht er mee aan de slag kan. Wie weinig muzikale kennis heeft, kan de handleiding letterlijk volgen. Leerkrachten met muziekervaring kunnen meer hun eigen invulling aan de lessen geven.

Op de website vindt u alles wat u nodig heeft bij de werkboekjes zoals audio- en filmfragmenten en verdiepingsopdrachten. Ook na de lessen kunnen leerlingen op de site terecht voor filmpjes, interessante weetjes en informatie over het Metropole Orkest.

Wilt u als leerkracht toch ondersteuning bij de voorbereiding van deze lessen, of een wilt u een les organiseren waarbij musici van het Metropole Orkest een gastles geven? Deze mogelijkheid biedt Young Crowds in samenwerking met het Metropole Orkest. U kunt hierover meer informatie vragen via de contactpagina op deze website.

Beoordeling LKCA
Kijk hier voor de bijzonder goede en hoge score van Metropole op School in de methodevergelijker van het LKCA.