Thema 1: Ritme in je lijf

Magische Muziekfabriek - Percossa en het Metropole Orkest

Heb je weleens gehoord van de Magische Muziekfabriek? Dat is een show vol met muziek, dans en theater van de slagwerkgroep Percossa en het Metropole Orkest. Percossa bestaat uit vier slagwerkers die elk voorwerp kunnen omtoveren tot instrument. Kijk en luister maar naar het filmpje!

Werkboekje

Werkboekje

drumsBij thema 1 heb je kennisgemaakt met de slagwerkgroep Percossa en een aantal slaginstrumenten. En je weet inmiddels dat je slaginstrumenten bespeelt door erop te slaan of ermee te schudden. Lees hier nóg meer over slaginstrumenten en bekijk het filmpje!

Slaginstrumenten
Slaginstrumenten kun je verdelen in twee verschillende groepen: de membranofonen en de idiofonen. Membranofonen zijn slaginstrumenten met een vel, zoals een trommel. Idiofonen hebben geen vel en zijn gemaakt van materiaal dat een klank maakt als je erop slaat. Bekende idiofonen zijn de triangel en de xylofoon.

Wist je dat de zingende zaag ook een idiofoon is? Een zingende zaag is een instrument in de vorm van een zaag. Je bespeelt de zingende zaag door erop te kloppen of met een strijkstok langs de rand van de zaag te strijken. Bekijk hieronder een filmpje van de zingende zaag!