Thema 2: Get Higher

Baby Get Higher - Roel van Velzen, Innoss’B en het Metropole Orkest

Sommige muzikanten gebruiken de kracht van muziek om de wereld een stukje beter te maken. Zanger Roel van Velzen zong tijdens een vredesconcert zijn grote hit Baby Get Higher samen met de 17-jarige Congolese superster Innoss’B en het Metropole Orkest. Kijk en luister maar eens naar dit bijzondere duet.

Werkboekje

Werkboekje

innossBij thema 2 zag je de jonge zanger en rapper Innoss’B samen met Roel van Velzen optreden tijdens een vredesconcert. Maar wie is Innoss’B eigenlijk? Lees hier meer over hem en kijk en luister naar een paar van zijn grote hits!

Innoss’B is pas zeventien jaar en een superster in zijn land Congo. Hij groeide op in een van de armste wijken van Goma, een stad in het noordoosten van Congo. Op zesjarige leeftijd was hij al druk bezig met muziek. Samen met zijn broers vormde hij de band Maisha Soul. In 2010 won Innoss’B de Congolese versie van de zangwedstrijd Idols met meer dan een miljoen stemmen. Hij kreeg 25.000 dollar prijzengeld en mocht een single opnemen met de bekende artiest Akon. Vanaf het moment dat hij de zangwedstrijd won, groeide zijn bekendheid snel. Innoss’B maakt hiphop en R&B muziek en bereikte met zijn nummers alle belangrijke hitlijsten in Afrika.