Thema 3: Zingen en dirigeren

Blijf bij mij – Paul de Leeuw en het Metropole Orkest

De vijftienjarige Johannes kreeg tijdens het programma Zapp Music Challenge de uitdaging van zijn leven. Hij is dirigent en mocht samen met Paul de Leeuw en het Metropole Orkest optreden voor een uitverkochte zaal. Kijk en luister maar mee!

Werkboekje

Werkboekje

In het werkboekje Zingen en dirigeren heb je een opdracht gedaan met het nummer Laat u maar, meneer uit de tv-serie Ja zuster, nee zuster. Maar waar ging deze tv-serie over? En hoe klinken de andere liedjes uit deze serie? Dát lees en beluister je hier!

Populaire tv-serie
Ja zuster, nee zuster was vijftig jaar geleden een van de populairste tv-series van Nederland. De serie gaat over de bewoners van Rusthuis Klivia. In het rusthuis wonen zuster Klivia, de Ingenieur, pruikenmaakster Jet, de jongens Bobby en Bertus en Gerrit de inbreker. Zij hebben een boze buurman die Boordevol heet. Boordevol heeft last van de herrie die uit het rusthuis komt en probeert zuster Klivia en de andere bewoners weg te krijgen. Soms schakelt hij hiervoor zelfs de rechter in, maar gelukkig krijg Boordevol nooit zijn zin.

In totaal kwamen er in de tv-serie 58 liedjes voor. Veel van deze liedjes zijn te horen in de film Ja zuster, nee zuster die in 2002 verscheen. Luister bijvoorbeeld naar Twips en Samen met u onder een paraplu en kijk naar de trailer van deze film!