Thema 4: Muziek en familie

Father and Friend – Alain Clark en het Metropole Orkest

Wist je dat zanger Alain Clark uit een muzikale familie komt? Hij zong zelfs een duet met iemand uit zijn familie en scoorde daarmee een grote hit. Samen met het Metropole Orkest traden ze op. Kijk en luister naar het filmpje!

Werkboekje

Werkboekje

33363In het werkboekje Muziek en familie heb je geluisterd naar het nummer Father and Friend van Alain Clark met het Metropole Orkest. Meer over Alain Clark en zijn muzikale talenten lees je hier!

Muzikaal talent
Alain Clark is een muzikale duizendpoot. Naast dat hij kan zingen, speelt hij verschillende instrumenten, zoals gitaar. Ook schrijft hij liedjes en helpt hij andere muzikanten bij het maken van nieuwe nummers. In het begin van zijn carrière zong Alain Clark in het Nederlands. In 2004 scoorde hij zijn eerste hit met het nummer Heerlijk. Pas echt succes kreeg hij in 2007 toen zijn Engelstalige album uitkwam. Op dit album stond het nummer Father and Friend, maar ook de hit This Ain’t Gonna Work.

In 2014 zong Alain Clark weer een nummer met zijn vader Dane Clark. Dit keer een kerstnummer Going Back For Christmas. Luister en kijk naar het filmpje! In 2018 doet Alain Clark mee een Beste zangers van Nederland. Kijk naar zijn uitvoering van Will you be there. Dit is een nummer van Michael Jackson.