Thema 4: Slapeloze nachten

Slapeloze nachten – The Opposites en het Metropole Orkest

Ken je dat? Je kunt ’s nachts niet slapen. Urenlang lig je klaarwakker te woelen in je bed. De rappers van The Opposites schreven er het nummer Slapeloze nachten over. Samen met het Metropole Orkest maakten ze een nieuwe versie van het origineel om geld op te halen voor het goede doel. Luister en kijk naar deze speciale samenwerking!

Werkboekje

Werkboekje

oppositesIn het werkboekje Slapeloze nachten heb je kennisgemaakt met de rappers van The Opposites. Maar wie zijn zij eigenlijk? En waarom noemen ze zichzelf The Opposites? Dat lees je hier!

The Opposites
De groep bestaat uit de rappers Willem de Bruin en Twan van Steenhoven. Hun artiestennamen zijn Willy en Big2. Zij noemen zichzelf The Opposites omdat ze tegenpolen van elkaar zijn. Zo verschillen ze in lengte en huidskleur. Ze raakten als pubers bevriend met elkaar. In het begin van hun carrière rapten ze in het Engels, maar ze gingen al snel over op het Nederlands. Met de hit Slaap behaalden de rappers in 2006 hun eerste succes. Een paar jaar later brachten ze het dubbelalbum Succes/Ik ben Twan uit, waarop ze los van elkaar muziek maakten. Het bekende nummer Broodje Bakpao van dit album werd een nummer 1-hit. The Opposites hebben opgetreden op grote festivals zoals Lowlands en Pinkpop en wonnen in 2007 een Zilveren harp, de prijs voor veelbelovende artiesten.