Thema 5: Wereld muziek

Let It Go – Frozen

Wie kent haar niet: de dappere prinses Anna uit de animatiefilm Frozen. In 2013 ging de film in première en het werd meteen een groot succes. Ook de liedjes van Frozen zijn populair over de hele wereld. Vooral het nummer Let It Go. Luister en kijk naar een bijzondere versie van deze hit!

Werkboekje

Werkboekje

Damaru_Tuintje__In_Mijn_Hart__COVER_DEF_kleinIn het werkboekje Wereldmuziek heb je geluisterd naar het nummer Mi rowsu (Tuintje in mijn hart) van Damaru. Hier lees je meer over deze Surinaamse zanger.

Zingen en rappen
Damaru is de artiestennaam van Dino Canterburg. Hij groeide op in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Hij begon al op jonge leeftijd met zingen en rappen in verschillende groepen. Voordat hij in Nederland bekend werd, scoorde hij in Suriname al een paar hits, zoals Yu na mi engel (Je bent mijn engel).

Het nummer Mi rowsu kwam in 2008 in Suriname uit. Het werd een grote hit en stond negen weken op nummer 1. Na dit succes tekende Damaru een contract bij het Nederlandse hiphoplabel Top Notch en werd het nummer ook in Nederland uitgebracht. Het duet met Jan Smit ontstond na een weddenschap tussen de DJ Giel Beelen en Jan Smit over wie de meeste sponsoren voor SOS-Kinderdorpen kon binnenhalen. Giel Beelen verloor de weddenschap en regelde toen voor Jan Smit een duet met Damaru. De zangers namen hun deel van het nummer Mi rowsu apart op en zagen elkaar pas in het echt toen het nummer in Nederland al op nummer 1 stond!