Thema 6: Cd-opname

Get Ready – Edsilia Rombley en het Metropole Orkest

De Nederlandse zangeres Edsilia Rombley treedt vaak op met het Metropole Orkest. Ze is zelfs samen met het orkest de studio ingedoken om een cd op te nemen. Op het album staat haar favoriete soulmuziek. Luister en kijk naar de cd-opname van het nummer Get Ready!

Werkboekje

Werkboekje

edsilia-rombleyIn het werkboekje Cd-opname heb je geluisterd naar het nummer Get Ready van Edsilia Rombley met het Metropole Orkest. Hier kom je nog meer te weten over deze bekende Nederlandse zangeres!

Edsilia Rombley werd in 1978 geboren in Amsterdam. Als klein meisje zong ze al veel. In 1995 begon ze als zangeres in de zanggroep Dignity. Maar ze brak pas echt door in Nederland toen ze in 1996 de Soundmixshow won. In 1998 zong ze het nummer Hemel en Aarde tijdens het Eurovisie Songfestival. Dat werd een groot succes, want ze eindigt op de vierde plaats. Edsilia Rombley is getrouwd met producer Tjeerd Oosterhuis. Een van haar mooiste muziek-ervaringen was een cd opnemen met het Metropole Orkest. Ook houdt ze ervan om theatershows te maken en op te treden in theaters in het hele land.

In 2016 stond Edsilia Rombley drie avonden in het Ziggo Dome als een van de Ladies of Soul. Ze gaf een spetterende show samen met vier andere zangeressen, waaronder Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Bekijk een stukje van hun show hieronder!