Thema 6: Cd-opname

Get Ready – Edsilia Rombley en het Metropole Orkest

De Nederlandse zangeres Edsilia Rombley treedt vaak op met het Metropole Orkest. Ze is zelfs samen met het orkest de studio ingedoken om een cd op te nemen. Op het album staat haar favoriete soulmuziek. Luister en kijk naar de cd-opname van het nummer Get Ready!

Werkboekje

Je weet na het maken van het werkboekje Cd-opname meer over hoe je muziek kunt maken en opnemen. Maar wist je ook dat…

wereldwijd…het nummer Wereldwijd Orkest van het Metropole Orkest in 2011 op nummer 1 binnenkwam in de Single Top 100?
Het Metropole Orkest speelde het nummer samen met bekende artiesten ook live in een bekende talkshow. Kijk maar mee!

…Hanna uit het werkboekje voor de koning en de koningin heeft opgetreden?
Samen met het koor van Kinderen voor Kinderen danste en zong ze het nummer Energie! tijdens de Koningsspelen.

…Kinderen voor Kinderen een vlog heeft opgenomen over de studio-opname van de cd Raar maar waar?
In de vlog maak je kennis met kinderen uit het koor, de zangcoach en de producer Tjeerd Oosterhuis.