Thema 6: This is what it feels like

This is what it feels like – Metropole Orkest en Trevor Guthrie

Een van de beste dj’s van de wereld is de Nederlandse Armin van Buuren. Hij scoorde in 2013 een superhit met zijn nummer This is what it feels like, waarvoor hij samenwerkte met de Canadese zanger Trevor Guthrie. Componist en pianist John Ewbank maakte vervolgens samen met het Metropole Orkest een remix van dit nummer. Ben je benieuwd hoe de muziek van Armin van Buuren klinkt als een orkest het speelt? Luister maar!

Werkboekje

Werkboekje

In het werkboekje This is what it feels like heb je kennisgemaakt met een nummer van Armin van Buuren. Deze wereldberoemde dj vliegt de hele wereld over om te draaien op feesten en festivals. Maar naast dj is hij ook producer en maakt hij wekelijks een radioprogramma.

arminArmin van Buuren
Armin van Buuren komt uit een muzikale familie en was al jong geïnteresseerd in muziek en technologie. Toen Armin tien jaar was, kwam er een computer in huis en niet lang daarna begon hij daarop zelf muziek te maken. Inmiddels behoort hij tot de dj top en is hij zelfs al vijf keer benoemd tot beste dj van de wereld (in 2007 t/m 2010 en 2012). Een hoogtepunt uit zijn carrière is het optreden dat hij gaf voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de koningsvaart in 2013. Het was voor Armin van Buuren heel speciaal dat de koning van de boot kwam om hem te begroeten op het podium. In de film A year with Armin van Buuren werd Armin een jaar lang gevolgd door een camera. Bekijk de film hieronder en leer hem nog beter kennen!

Speciaal voor Metropole op School heeft Armin van Buuren een filmpje gemaakt waarin hij vertelt hoe hij een nummer componeert en dj-tips geeft. Bekijk het filmpje hieronder!