Thema 5: That Man

That Man – Caro Emerald en het Metropole Orkest

De Nederlandse zangeres Caro Emerald brak in 2009 door en is inmiddels ook buiten Nederland een superster. In haar muziek hoor je invloeden terug van oude jazzmuziek, maar toch zijn de nummers ook erg van nu. Caro Emerald trad samen met het Metropole Orkest op in Het Concertgebouw en zong daar onder andere That Man. Luister en kijk naar dit swingende nummer!

Werkboekje

Werkboekje

In het werkboekje That Man heb je kennisgemaakt met de zangeres Caro Emerald. In 2009 brak ze in Nederland door. Maar met welk nummer scoorde ze toen een hit? En wat is haar echte naam? Dát lees je hier!

caroCaro Emerald
Caro Emerald is de artiestennaam van Caroline Esmeralda van der Leeuw. In 2009 brak ze in Nederland door met haar eerste single Back it up. Samen met twee producers richtte Caro Emerald in hetzelfde jaar een eigen platenlabel op. In 2010 kwam haar eerste album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit. Het album kwam binnen op de eerste plaats in de Nederlandse Album Top 100 en bleef daar 30 weken onafgebroken staan. Een record! Een bekend nummer van dit album is A Night Like This, dat Caro Emerald samen met het Metropole Orkest uitvoerde tijdens het Buma Harpen Gala. Caro Emerald heeft al veel grote prijzen gewonnen, zoals een Edison voor Beste Zangeres en een Zilveren Harp. In 2015 komt haar derde album uit. De eerste single hiervan, genaamd Quicksand kun je hieronder beluisteren.